EduSite

Over ict-ontwikkelingen in het (inter)nationale hoger onderwijs

RSS Feed

Grote toename ICT vacatures zorgt voor gespannen arbeidsmarkt

Posted by Edusite.nl on 1st maart and posted in Nieuws, Vacatures

Het worden betere tijden voor afgestudeerden en werkzoekenden in de ICT sector. 2018 belooft wat, gezien de cijfers van het afgelopen jaar. Het vierde kwartaal van 2017 telde in totaal bijna 60.000 nieuwe werkmogelijkheden op de arbeidsmarkt. De werkloosheid zagen we dalen met maar liefst de helft van dat cijfer. Voor ICT’ers zijn de cijfers nóg veelbelovender, gezien de forse stijgingen in de mogelijkheden en het tekort aan personeel.

ICT vacatures bij de overheid

Er is sprake van een gespannen arbeidsmarkt, wanneer het aanbod van specialisten niet voldoende is voor de bovengemiddelde vraag naar personeel.  De Nederlandse overheid heeft te maken met een tekort aan personeel geschoold in de ICT, aldus de conclusies van het onderzoek Versterking ICT-werkgeverschap Rijk. Er wordt ‘gevochten’ om afgestudeerde professionals voor de openstaande ICT vacatures. Eén van de oorzaken van het tekort is de gemiddelde financiële wens van de gemiddelde ICT kandidaat. Commerciële instanties zijn immers een grote concurrent voor de overheid. We zien de marktwerking terug in de troefkaarten van de commerciële spelers, zoals de hogere salarissen en andere arbeidsvoorwaarden, met betrekking tot de ICT vacatures bij de overheid.
Tevens lijkt de ‘overvloed’ van ICT vacatures ook te maken te hebben met het tekort aan ICT-docenten binnen het hoger onderwijs. Jonge ICT’ers zijn ten opzichte van de routiniers ondervertegenwoordigd.

ICT vacatures met de hoogste salarissen

De keuze om te werken binnen de ICT sector doen we niet uitsluitend voor de aantrekkelijkheid en het plezier; we werken ook om geld te verdienen. In de top 5 bestbetaalde banen binnen de ICT (ICTTrainingen.nl) zien we de functies Security Analyst, Business Intelligence analist, Database analist, IT Projectmanager en met als hoogste uitschieter IT-Manager, met een gemiddeld inkomen van 8000 euro per maand. Ook ICT vacatures voor functies als Java en C# developers bieden een ver bovengemiddelde maandelijkse beloning.

Een compleet overzicht van ICT vacatures bij Adzuna

Zoekt u naar een compleet overzicht van alle beschikbare ICT vacatures, dan is het raadzaam om niet zelf al het voorwerk te doen. Er zijn websites die de missie hebben uit te blinken in het zijn van uw startpunt bij het zoeken naar een baan. Adzuna is een voorbeeld van zo’n site. Het doel is de meest overvloedige vacaturesite op het web te zijn. Hierdoor kan Adzuna u snel en zorgvuldig begeleiden naar een compleet overzicht van ICT vacatures die op uw lijf geschreven zijn.

Kijk eens op het overzicht van Adzuna.

Tags

Comments are closed

Powered By Fapk || Designed By @ridgey28