Vertrekken jouw medewerkers vaak al binnen een jaar? Of loopt het aantal sollicitanten terug? Dan vraag je je nu waarschijnlijk af “Waarom vertrekken medewerkers zo snel?” Het antwoord op deze vraag: je bent als werkgever waarschijnlijk niet aantrekkelijk genoeg voor de moderne werknemer. Maar het is nog niet te laat, je kunt er wat aan doen.

Het is verstandig kritisch te kijken of je meegaat met de tijd. De verwachtingen en behoeftes van werknemers zijn in een snel tempo veranderd. Die bestaan vaak niet alleen uit een goed salaris. Speel in op de verwachtingen van de ‘moderne werknemer’. Alleen op die manier vind je nog goed en loyaal personeel, die langer dan 6 maanden blijft.

Het succes van je onderneming wordt bepaald door talentvolle en gedreven medewerkers. Dus wacht niet langer, en doe er direct iets aan met deze tips.

medewerkers blij - horizontraining.nl

Opleidingsmogelijkheden:

Naast een degelijk inkomen, is het voor werknemers heel belangrijk, dat zij zich kunnen ontwikkelen. Het is heel riskant als zij denken, dat zij niets meer kunnen leren. De kans is dan namelijk groot dat zij verder kijken naar een andere baan. Hoe zorg je er voor dat zij medewerkers zich kunnen ontwikkelen? Door training en opleidingsmogelijkheden aan te bieden, groeien zij op professioneel gebied. Dit is een win-win situatie voor medewerker en werkgever.

Thuiswerken / flexwerken

Uit onderzoek is gebleken dat personeel gelukkiger is als zij flexibel mogen werken. Ook zijn ze productiever als ze flexibel kunnen werken. Flexwerken wordt steeds meer de norm, en waarschijnlijk bestaat binnenkort de 9-5 werkdag niet meer. Wees zelf flexibel, en biedt deze optie aan je medewerkers. Ze zullen het je in dank afnemen.

Welzijn en Gezondheid

Gezondheid op de werkvloer voorkomt ziekmeldingen van medewerkers. Er zijn verschillende manieren van gezond werken. Denk aan: beweging, eten & drinken, ontspanning en klimaat. Als je kunt kiezen tussen een koelkast vullen met flesjes frisdrank of water en sapjes, kies dan voor de laatste optie. Dit is vele malen gezonder en bovendien ook voordeliger. Nog zo een goede investering is fruit. Twee stuks fruit per dag verhogen de weerstand en het is een kleine moeite, toch? Controleer ook regelmatig de temperatuur in het kantoor, zodat het niet te koud of niet te warm wordt. Een stabiele temperatuur is het meest gezond voor iedereen.

Prettige bedrijfscultuur

Factoren die bijdragen aan een prettige bedrijfscultuur is de locatie van het bedrijf, goed en transparant leiderschap en zelf het goede voorbeeld nemen. Een positieve cultuur in het bedrijf kun je niet opleggen of delegeren. Zoiets ontstaat als je dit zelf toepast in je dagelijkse omgang. Laat op die manier zien wat gewaardeerd wordt en uit dit ook naar medewerkers. Ontspanning op zijn tijd is belangrijk, zorg dat dit gefaciliteerd is. Denk aan een spelletje voor tijdens de lunchpauze, zoals tafelvoetbal of tafeltennis. Je zult merken dat de positieve bedrijfscultuur langzaam begint te leven.

Alles op orde, niet alles zelf doen – minder stress voor jou

Last but not least, je hoeft niet zelf alles te regelen. Net als het inschakelen van een advocaat voor een juridische kwestie, waar jij zelf geen kaas van hebt gegeten, is uitbesteden soms goud. Ook op het gebied van salarisadministratie (kijk hiervoor eens op hetsalariskantoor.nl). Leg het bij iemand anders neer, het kost je wellicht een tientje per salarisstrook per maand.

Door bovenstaande tips toe te passen, behoud je heel waarschijnlijk je medewerkers langer. Veel succes gewenst voor je onderneming, vol met talentvolle en ambitieuze medewerkers!