Veel studenten en schoolverlaters weten niet goed welke studie na hun opleiding te kiezen. Het merendeel van de leerlingen kiest uiteindelijk een studie of cursus welke aansluit op de vorige genoten opleiding. Heeft men bijvoorbeeld Ict onderwijs genoten dan volgt daarop ook een ict vervolg studie. Het keuze proces is vaak lang en leerlingen raadplegen dikwijls kennissen. Ook zoeken zij online naar informatie. De huidige trend is dat studenten bij het kiezen van een opleiding meer en meer online reviews en ervaringen met opleidingen bekijken. Deze ervaringen en beoordelingen van opleidingsorganen worden vaak op reviewsites (zoals bijvoorbeeld Ervaringenreview) geplaatst.

Onderwijs vergelijken.

Indien men de keuze voor een nieuwe studie maakt is het raadzaam daar goed over na te denken. De keuze bepaald namelijk voor een groot gedeelte het toekomstbeeld van de cursist. Indien men betrouwbare informatie over de mate van kwaliteit van een opleiding wil vinden kunnen ervaringen van anderen zeker een interessante bron zijn. Het instituut wat de training of cursus geeft zal vaak aangeven dat zei het beste zijn in hun vakgebied. Maar is dat ook zo? Ervaringen van andere mensen zijn vaak objectiever en daarom vaak meer betrouwbaar.

Naast de kwaliteit van de studie zijn vaak andere factoren bepalend voor de uiteindelijke beoordeling. Wat zijn bijvoorbeeld de kansen op werk na de gevolgde opleiding en hoe hoog is het daarbij behorende salaris. Er is geen betere reclame als mond tot mondreclame. Dat geldt ook voor de opleidingen branche. Of u nu een Ict studie of een cursus typen wil volgen, online ervaringen van anderen kunnen u helpen met het kiezen.

De juiste studie kiezen maakt gelukkig

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het volgen van een leertraject wat aansluit op de mogelijkheden en interesses van mensen hen gelukkig maakt. Dat komt doordat men makkelijker leert. Het studiemateriaal is voor deze personen vaak geen zware kost maar interessante lectuur. Dat betekent dat niet alleen het leren hen makkelijk afgaat, ook voelt het studeren niet als een opgave. Men heeft plezier in het te volgen onderwijs en de lesstof blijft beter hangen. Naast het feit dat het leertraject soepeler verloopt zal ook de fase na de studie plezieriger zijn. Heeft men bijvoorbeeld ict onderwijs genoten dan zal men vaak ook in de ict werkzaam geraken.

Ervaringen met opleidingen van anderen kunnen u helpen de juiste studiekeuze te maken. Twijfelt u over de te volgen opleiding? Raadpleeg review websites en kijk wat andere mensen van de lesstof en het niveau van onderwijs vinden. Dit kan u behoeden voor een verkeerde studiekeuze en daardoor dus ook een bijdrage leveren aan uw geluk in het werk in de toekomst!