Opleidingen Den Haag

Opleiding Den Haag kiezen

Hulp bij van jouw opleiding of stage nodig? Dan zijn er diverse websites die leerlingen, ouders, decanen, scholen en bedrijven informatie geven over opleidingen en stages. Vmbo-, mbo- en hbo-leerlingen uit de meest zuidelijke, oostelijke of noordelijke delen van Nederland kiezen er soms voor om naar Den Haag te verhuizen voor de studie.

De grote stap, de grote aarzeling?

Ben je van plan om te studeren in Den Haag en wellicht binnenkort te verhuizen naar Den Haag? Aarzel dan niet al te lang, wat betreft Stad. De Haagse stad heeft u zoveel moois te bieden! Het lijkt erop dat we langzaam maar zeker uit de economische crisis krabbelen en dat betekent dat de huizenmarkt ook begint aan te trekken. Consumenten durven meer geld uit te geven, meer risico’s te nemen en ook weer te verhuizen.

Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat er in 2018 zo’n paar miljoen mensen zijn verhuisd. Vorig jaar zijn er voornamelijk gezinnen verhuisd, terwijl in de jaren daarvoor voornamelijk studenten, twintigers en dertigers verhuisden. Het feit dat jonge stellen vorig jaar meer verhuisden is te verklaren door de huizenmarkt die langzaam aan het herstellen was. Stellen zijn meer flexibel ten opzichte van gezinnen omdat ze geen kinderen hebben. Kortom allemaal mooie ontwikkelingen op het gebied van de huizenmarkt. Denk jij aan verhuizen naar Den Haag? Lees dan hier wat Den Haag zo leuk maakt!

Strand

Den Haag staat natuurlijk bekend om Scheveningen. Ondanks dat Scheveningen geen zelfstandige gemeente is, voelen de meeste inwoners zich niet Haags. Het strand is niet alleen heerlijk om in de buurt te hebben tijdens de zomer, ook in het najaar kun je lekker uitwaaien. Daarnaast zijn er leuke (strand)tentjes, feestjes en allerlei activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Zo kun je bungeejumpen vanaf de pier, waterskiën, naar de museum of theater gaan etc.

Binnenhof

De Binnenhof maakt Den Haag uniek. Dit is het gebouw in het centrum van Den Haag van de Nederlandse politiek. Geregeld zul je er bekende politici zien rondlopen en ook is het makkelijk te bereiken omdat het midden in het centrum ligt. Ook is het mogelijk om de Ridderzaal, Eerste en Tweede Kamer te bezoeken.

Parken

Alsof een strand in je eigen stad nog niet genoeg is, kun je je in Den Haag ook prima vermaken in verschillende parken. De bekendste park is toch wel Zuiderpark, waar je heerlijk tot ontspanning kan komen. Andere parken die je kunt bezoeken zijn Lange Voorhout en Westbroekpark. Westbroepark staat bekend om haar rozen en 150 soorten planten. Het park is op loopafstand te bereiken vanaf Scheveningen. Lange Voorhout is eigenlijk geen park maar je kunt het zien als een openluchtmuseum, een uitstekende locatie voor een (romantische) wandeling.

De knoop doorhakken

Ben je nog aan het twijfelen, ongeacht of de opleiding jouw droom lijkt, of je daadwerkelijk naar Den Haag wilt verhuizen? Bekijk dan zeker eens de website van BekijkJeToekomst over alle opleidingen Den Haag en omgeving.