Digital Signage

Veel grote bedrijven gebruiken al tijden digital signage, een moderne vorm van communicatie met bezoekers die fysieke locaties bezoeken. Middels grote schermen en geavanceerde content-weergave software wordt de boodschap, al dan niet interactief, doorgegeven aan potentiële klanten, eigen medewerkers en overige bezoekers. Twijfel over de effectiviteit is er al lang niet meer, maar kosten voor een systeem op maat kunnen soms buiten de budgetten vallen van MKB en (semi-) overheden. Glaszuil.nl heeft vanuit haar kantoor in de Technische Universiteit Eindhoven een innovatief concept ontwikkeld dat dit probleem kan oplossen.

Nieuw concept

Enkele jaren geleden kwam verandering in de markt van narrowcasting bij de introductie van tablets op tablestatieven; op deze manier was goedkoop een interactief platform te bieden aan bezoekers van bedrijven. Vergeleken met bestaande voren van digital signage waren er echter enkele grote nadelen; niet alleen beschikken tablets over een wel erg klein scherm om op te vallen in een grote bedrijfslobby, ook waren ze door positionering op een klein statief niet erg gebruikersvriendelijk. Grote informatiezuilen kenden deze problemen niet, maar begonnen door de slanke tabletpaaltjes wat plomp te ogen, terwijl de tablets op een paaltje weer net wat te ielig uitzien. Glaszuil.nl introduceert een nieuwe tussenvariant die de voordelen van de professionele informatiezuilen combineert met de moderne uitstraling en eenvoudige implementatie van tablets. Het ontwerp bestaat namelijk uit een gebruik van de modieuze materialen glas, RVS en beton, en een groot touchscreen beeld (vijfmaal groter dan dat van een iPad). Door gebruik van Android als besturingssysteem eenvoudig te bedienen en stabiel in gebruik omdat het gebruikt kan worden om elke website of Android App te gebruiken voor interactie met bezoekend publiek.

De toekomst

Jeroen Geerts van Glaszuil.nl: “We hebben gezocht naar een oplossing die zowel betaalbaar is als groot effect heeft door een aantrekkelijk design en grote gebruikersvriendelijkheid. Met onze glazen informatiezuil zijn we hierin geslaagd, wat zich uit in de orders die we op dit moment binnenkrijgen.” Behalve maatwerk wordt momenteel ook gewerkt aan bepaalde standaard uitvoeringen waarbij een informatiezuil bijvoorbeeld een receptiemedewerker kan vervangen. Geerts: “De mogelijkheden zijn eindeloos, we zien de toekomst rooskleurig tegemoet!”